Laden Evenementen

Bedankt voor je bezoek aan Material District en je interesse in Cooloo. Op de beurs heb je onze duurzame materialen en circulaire producten gezien die allemaal zijn gemaakt met de Cooloo Endless Life® technologie, een out-of-the-box, ECOlogische en economische spuittechnologie die creatie, reparatie en renovatie van producten, stoffering en afwerkingen mogelijk maakt. Deze technologie verandert lokale afvalmaterialen in zichtbare en tastbare oppervlakken van elke vorm of grootte.

Bezoek onze referentieprojecten pagina voor inspiratie of neem contact met ons op om over jouw projecten te brainstormen.

CoolCork

Is een van de originele en bekroonde Cooloo circulaire spray bekledingen. Deze prachtige naadloze kurkafwerking is gemaakt van gerecyclede wijnkurken die door Cooloo worden omgezet in stoffering en akoestiek. Het materiaal kan worden gebruikt voor zachte en harde oppervlakken, voor meubelbekleding, productrenovatie en akoestische panelen. Hiermee creëren we een natuurlijke, biobased look en feel.

CoolLeather

Is de tweede van de originele en bekroonde Cooloo circulaire spray bekledingen. Sinds de lancering in 2018 is dit prachtige naadloze gerecyclede leer verwerkt in bekledingen en akoestiek. Het materiaal kan worden gebruikt voor zachte en harde oppervlakken, voor meubelbekleding, product renovatie en akoestische panelen.

CoolJeans​

Is gemaakt van restmateriaal uit de textielrecycling. De textielvezels die niet recyclebaar zijn, kunnen worden verwerkt in spray stoffering en akoestische oplossingen. Het is geschikt voor meubelbekleding, productrenovatie en akoestische panelen. Zacht aanvoelend, het ziet eruit als, voelt als, en is daadwerkelijk textiel.

CoolConcrete

CoolConcrete is het hardere en stoerdere alternatief binnen het huidige materiaalaanbod van Cooloo. Dit beton- en steenachtige materiaal is gemaakt van +60% gerecycled materiaal. Het kan worden toegepast op vloeren, muren, trappen, gevels, meubels, tafelbladen en plantenbakken en heeft een super stoere en industriële look en feel. Door het gebruik van een licht flexibel en biobased bindmiddel heeft dit harde materiaal stevige en taaie eigenschappen waardoor het toepasbaar is op ondergronden die hoge spanningen te verduren krijgen en risico op scheuren vertonen zoals trappen of zitmeubelen.

Het is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De innovatieve applicatietechniek maakt het geschikt voor nieuwbouwprojecten, maar ook renovatie van oude vloeren, wanden, gevels en bestaand meubilair die een nieuwe en stoere uitstraling nodig hebben. De brandvertragende en UV-bestendigheid van de materialen maakt het toepasbaar in de bouw en ook buiten. Bekijk het Red Bull of Botanic Tower project en zie hoe flexibel het materiaal kan worden toegepast.

Materialen

Met behulp van Cooloo’s Endless Life-technologie en bio gebaseerde bindmiddelen kunnen de verschillende gerecyclede deeltjes of vezels op elk object, oppervlak of vorm worden gespoten. Met een hoge circulariteit en een lage CO2-impact is dit een van de meest duurzame stofferingen die je op de markt kunt vinden en die eindeloos hergebruikt kan worden. Benchmarked, getest en goedgekeurd voor gebruik in projectmeubilair.

Wil je meer weten? Kijk rond op onze website of neem contact op voor een overleg. Wil je graag een duidelijk overzicht van de uitdaging en onze oplossing? Klik dan hieronder om onze infographic te downloaden.

nl_NL