Cooloo Endless Life®

Shaping a better world by acting circular

Cooloo Endless Life®

Shaping a better world by

acting circular

Cooloo logo - Cooloo develops circular furniture and sustainable interior projects

Cooloo

Cooloo ontwikkelt en maakt circulaire meubels, duurzame interieurprojecten en materialen voor de bouw, gemaakt op basis van restmaterialen van bijvoorbeeld leer, kurk, jeans of gesteente in combinatie met bio-based binders.

Wat is de uitdaging?

Industrieën over de hele wereld verliezen enorme hoeveelheden waarde door tijd, energie en grondstoffen te verspillen vanwege de lineaire benadering van de levenscycli van producten en materialen. Bijvoorbeeld meubelmaken en stofferen, dit zijn prachtige ambachten met een lange geschiedenis. Helaas zijn ze complex, genereren ze grote hoeveelheden afval en zijn ze verre van circulair. Zo belandt er in de EU jaarlijks al 11 miljard kilogram aan meubels op de afvalberg en genereert de leerindustrie wereldwijd bijna 5 miljard kilogram afval. 

Are you interested in a clear overview of the challenge and our solution? Click below to download our infographic.

Cooloo Endless Life® - Productie - Fabriek - Coating - Cooloo develops circular furniture and sustainable interior projects

Cooloo Endless Life®

Daarom heeft Cooloo Endless Life® ontwikkeld, een out-of-the-box applicatie technologie die het creëren, repareren en renoveren van stoffering en afwerkingen op een ecologische en economische manier mogelijk maakt. Deze technologie verandert lokale afvalmaterialen in zichtbare en tastbare oppervlaktes in elke vorm of maat. De technologie en materialen zijn geschikt voor het maken van meubels, wanden, vloeren, plafonds en objecten voor binnen en buitengebruik.

Onze materialen

CoolCork - Cooloo Material

CoolCork

CoolJeans - Cooloo Material

CoolJeans

CoolLeather - Cooloo Material

CoolLeather

CoolConcrete - Cooloo Material - Renovation & Construction

Econcrete

Awards

Internationaal bekroonde en erkende materialen, producten en oplossingen die in eigen huis zijn ontwikkeld.

Projects​

Opvallende projecten zoals Red Bull, DPG Media, TU Delft en Botanic Tower Brussels.

96%

CO2-reductie

Tot 96% CO2- en afvalreductie bij (her)stoffering en renovatie.

 

Duurzaamheid

Meer dan 10.000 kg aan afvalmaterialen upgecycled van leer, post-consumentenkurk en jeans.

Wij vergroten onze impact en versnellen de implementatie door samen te werken met internationale joint ventures en licentiepartners in de gevel-, vloer-, bouw- en renovatie-industrie in verschillende delen van de wereld. Lokaal gebruik van afvalmaterialen in circulaire producten met de Endless Life®-technologie.

Instagram

nl_NL