Cooloo | Endless Life®

Cooloo ontwikkelt technologieën en produceert duurzame, esthetische en ecologische oplossingen en producten. Oplossingen die flexibel toepasbaar zijn en hoogwaardige designproducten creëren, die geschikt zijn om lang mee te gaan in de circulaire economie. Onze veertig jaar ervaring in de meubelindustrie heeft ons laten zien hoe inefficiënt en vervuilend de huidige meubel, stoffeer en productie industrie is. Deze ervaring, gecombineerd met ons innovatieve en out-of-the-box denken, heeft geresulteerd in baanbrekende, disruptieve concepten die klaar zijn voor de transitie naar een duurzame wereld. Daarbij geloven wij dat hoogwaardige en duurzame repair en refurbishment leiden tot Endless Life® producten.

Shaping a better world
by acting circular

Collection

Met een lange geschiedenis in de meubelproductie, begon Cooloo de meubelindustrie natuurlijk ontwrichtend te veranderen door nieuwe technologieën, materialen en oplossingen te ontwikkelen voor verouderde en verspillende stofferingsprocessen. Bekijk onze standaard productlijnen en refurbishment mogelijkheden.

 

Innovation

Op de eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van Cooloo worden coatings en materialen ontwikkeld met de beste duurzame eigenschappen voor interieur- en industriële toepassingen.

Duurzaamheid

Cooloo verkleint de ecologische voetafdruk door materialen van de hoogste kwaliteit te gebruiken die oplosmiddel- en CFK-vrij zijn om duurzame coatings te maken. Onze focus ligt op lokale afvalstromen omzetten in hoogwaardige designproducten.

SDG

De SDG's die binnen de Cooloo visie worden aangepakt.

Ameba

Ameba is een zitobject gemaakt van zacht schuim met een speciale coating ontwikkeld door Cooloo. Door deze innovatieve coating heeft Ameba geen frame aan de binnenkant. Voor de afwerking wordt een coating gebruikt van afvalmaterialen, zoals leer, kurk of jeans. Ameba ontworpen door Hugo de Ruiter, bekroond met de Goed Industrieel Ontwerp prijs tijdens Dutch Design Week 2020.

Red Bull Office

Het spraakmakende interieur van het nieuwe Red Bull-kantoor in Amsterdam met hoogwaardige interieuroplossingen van Cooloo. De stoere en robuuste 'halfpipe' meeting hubs en de iconische trap zijn bekleed met duurzaam Econcrete. Gecombineerd met een indrukwekkende akoestische lamellenwand bekleed met RealMetalRust, geven deze innovatieve interieuroplossingen een stoere maar warme uitstraling aan de Habitoor vanuit de pen van Casper Schwarz Architects.

Casper Schwarz Red Bull 004
Ocean_Detail4

Franchising

Cooloo streeft naar grootschalige ketensamenwerkingen met internationale ambitie. Over heel de wereld zijn er gigantische lokale afvalstromen en in opkomende economieën is er behoefte aan duurzame producten en oplossingen. Daarom wil CooLoo samenwerken met bedrijven over de wereld om de kennis en technologische innovaties onder licenties beschikbaar te maken. Onderdeel worden van onze missie om producten te maken met een Endless Life®? 

CooLoo offers solutions for new construction and renovations to roofs, walls, and floors for residential and commercial buildings. Also, innovative solutions have been developed for the airtight BENG building regulations under the European EPBD guidelines.

INDUSTRIE

De polyurea coatings van Cooloo zijn uitermate geschikt voor renovatie en waterdichte afwerking van wanden, vloeren, plafonds en daken voor binnen en buiten van elk type gebouw en elk oppervlak. Deze industriële materialen en toepassingen zijn geschikt voor industrie- en woningbouw. CooLoo biedt oplossingen voor de BENG-bouwvoorschriften in overeenstemming met de Europese EPBD-richtlijnen. 

Instagram

Nederlands