Refurbishment

Door Cooloo

Refurbishment

Door Cooloo

Cooloo - Refurbished vitra - Econcrete Red

Refurbishment

Cooloo knapt niet alleen eigen modellen op, maar richt zich ook op het opknappen van bestaande meubels om deze een tweede leven te geven.

In de afgelopen decennia is de samenleving overspoeld met mooi en tijdloos interieurontwerp. Helaas zijn deze tijdloze ontwerpen niet gemaakt om lang mee te gaan. Daarom knapt Cooloo niet alleen hun eigen modellen op, maar richt zich ook op het opknappen van bestaande meubels om deze een tweede leven te geven.

Cooloo werkt samen met bedrijven die veel oude meubels op voorraad hebben, zoals scholen, universiteiten, grote coöperaties en openbare gebouwen.

Heb je een ruimte die een duurzame herinrichting nodig heeft? Neem contact op en leer over de mogelijkheden om jouw eigen voorraad op te knappen en aan te vullen met de onze.

Ecologisch in coating

Renoveer meubelen met onze CoolLeather, CoolCork of CoolJeans coating. Drie bekroonde voorbeelden van afwerkingen die afval van de lokale leer-, kurk- en textielrecyclingindustrieën integreren.

Gebruikte tafelbladen, oude stoelen, versleten banken. Herstofferen is een duur en verspillend proces, het recyclen van een meubel is zeer complex. Oude stof moet worden gerecycled, de nieuwe bekleding genereert afval en veel vormen zijn bijna te moeilijk om te hanteren of te demonteren.

De oplossing is Cooloo's Circular Coatings. Onderhoud en repareer het oude meubelstuk, laat het frame glanzen en bekleed de zitting met een van de coatings gemaakt van afvalmateriaal, en uw product is zo goed als nieuw. Klaar voor een tweede leven, geschikt voor een Endless Life®.

  • elk oppervlak of formaat
  • hard of zacht
  • breed scala aan materialen
  • circulariteitsindex van meer dan 95%


Er worden materialen van de hoogste kwaliteit gebruikt die vrij zijn van oplosmiddelen en CFK's om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

20210906-tomdoms_0393382
Coolcork

CoolCork

CoolLeather

CoolJeans

RealMetalRust

Refurbish your own

Voor en na refurbishen.

Moroso Fjord

Design
Patricia Urquiola

 

Coating
CoolLeather

Poltrona Frau Regina

Design
Paolo Rizzatto


Coating
CoolLeather

Design


Coating

Econcrete – Purple

Ahrend Revolt

Design
Friso Kramer

 

Coating
Econcrete

Vitra 05

Design
Maarten van Severen

 

Coating
Econcrete

TU Delft

Design


Coating
CoolLeather SECRID waste

Leolux

Design
Leolux

Coating

CoolLeather

CoolJeans

Volksbank

Design
Second hand


Coating
CoolJeans

Verner Panton

Design
Verner Panton

Coating
Econcrete