Refurbishment

Door Cooloo

Refurbishment

Door Cooloo

Refurbishment

Cooloo knapt niet alleen eigen modellen op, maar richt zich ook op het opknappen van bestaande meubels om deze een tweede leven, 3e en soms zelfs een ‘Endless life®' te geven.

In de afgelopen decennia is de samenleving overspoeld met mooi en tijdloos interieurontwerp. Helaas zijn deze tijdloze ontwerpen niet gemaakt om lang mee te gaan. Daarom knapt Cooloo niet alleen eigen modellen op, maar richt zich ook op het opknappen van bestaande meubels.

Cooloo Endless Life® - CoolJeans

Circulariteitsindex van meer dan 95%

Renoveer meubelen met onze CoolLeather, CoolCork of CoolJeans coating. Drie bekroonde voorbeelden van afwerkingen die afval van de lokale leer-, kurk- en textiel recycling industrieën integreren. Gebruikte tafelbladen, oude stoelen, versleten banken. Herstofferen is een duur en verspillend proces, het recyclen van een meubel is zeer complex. Oude stof moet worden gerecycled, de nieuwe bekleding genereert afval en veel vormen zijn bijna te moeilijk om te hanteren of te demonteren. De oplossing is Cooloo's Circular Coatings. Wij repareren en onderhouden het oude meubelstuk, we maken framewerk weer in orde en bekleden de zitting met een coating gemaakt van afvalmateriaal, waarna de meubelen - zo goed als nieuw - klaar zijn voor een tweede leven. Zelfs vaak geschikt voor een Endless Life®.

 

  • elk oppervlak, vorm of grootte.
  • hard, zacht of akoestisch.
  • grote keuze uit materialen en kleuren.
  • voor veel verschillende producten.
  • circulariteitsindex van tot wel 96%.
  • minder CO2-uitstoot en afvalimpact dan klassieke technologieën.
  • mogelijkheid om in de toekomst opnieuw te refurbishen.

De hoogwaardige materialen die worden gebruikt zijn oplosmiddel- en CFC-vrij om onze ecologische voetafdruk te verminderen en te streven naar 100% biobased ontwikkeling. Gebruikte meubelen toepassen? Cooloo werkt samen met bedrijven die veel oude meubels op voorraad hebben, zoals scholen, universiteiten, grote coöperaties en openbare gebouwen.

Heb je een ruimte die een duurzame herinrichting nodig heeft? Neem contact op. Mogelijk kunnen wij je van dienst zijn vanuit onze voorraad of die van onze klanten in gebruikt kantoormeubilair.

CoolCork - Cooloo Material

CoolCork

CoolLeather

CoolJeans - Cooloo Material

CoolJeans

CoolConcrete - Cooloo Material - Renovation & Construction

CoolConcrete

Refurbish your own

Voor en na refurbishen.

Moroso Fjord

Design
Patricia Urquiola

Coating
CoolLeather

Prijs

€ 380,-

Vitra 05

Design
Maarten van Severen

Coating
Econcrete

Prijs
€ 245,-

Design

Coating

CoolConcrete – Purple

 Prijs

€ 175,-

Ahrend Revolt

Design
Friso Kramer

Coating
CoolConcrete

Prijs
€ 195,-

Verner Panton

Design
Verner Panton

Coating
CoolConcrete

Prijs
€ 180,-

Poltrona Frau Regina

Design
Paolo Rizzatto

Coating
CoolLeather

Leolux

Design
Leolux

Coating

CoolLeather

CoolJeans

Volksbank

Design
Second hand

Coating
CoolJeans

TU Delft

Design

Coating
CoolLeather SECRID waste

*Alle genoemde prijzen zijn schattingen alleen voor refurbishment. De prijzen zullen variëren op basis van vorm, grootte, staat, hoeveelheden en materiaalwensen.

nl_NL