Portfolio

Een greep uit onze projecten

Portfolio

Een greep uit onze projecten

Cooloo's portfolio

Cooloo heeft meer dan twee decennia ervaring in projecten op maat, interieurontwerp en meubelproductie. In samenwerking met architecten en ontwerpers creëert Cooloo de meest verbazingwekkende interieurs van plantenbakken, trappen en akoestiek tot zachte stoelen en renovatie. En dat allemaal door zoveel mogelijk afval te upcyclen en ecologisch toe te passen op elke vorm of ondergrond.

Neem contact op. en ontdek wat wij voor jou kunnen doen. Onderstaande voorbeelden laten zien welke projecten en producten we al hebben gemaakt.

Red Bull Office

Casper Schwarz en zijn team hebben voor het nieuwe Red Bull kantoor in de Amsterdamse Houthavens optimaal gebruik gemaakt van Cooloo’s technische mogelijkheden. Organische betonelementen en de imposante trap zijn gemaakt van Econcrete. Daarnaast zijn er 180 akoestisch absorberende lamellen gemaakt met behulp van de RealMetalRust coating.

Botanic Tower Brussels

Onze Econcrete creatie in de Botanic Tower in Brussel. In samenwerking met Nachtraven hebben we een pantry gemaakt, evenals een geïntegreerde tafel met planten en verschillende plantenbakken. Met een betonnen afwerking gemaakt van afvalstoffen, waarmee je je binnen- en buitenruimtes een stoere en duurzame uitstraling kunt geven.

House of WOW Ibiza

Voor dit bijzondere project hebben we het bestaande meubilair van WOW Ibiza genomen, samen met andere hergebruikte stukken en moderne ontwerpen, en ze getransformeerd met behulp van Cooloo's duurzame coatingtechnologie. Onze coatings zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals beton, leer, spijkerstof en zelfs Spaanse olijfpitten. Wat dit project extra bijzonder maakt, is dat alle transformaties, inclusief de opmerkelijke make-over van de tafels met onze Econcrete-coating, lokaal zijn uitgevoerd. Deze coating geeft niet alleen een supercoole en industriële uitstraling, maar biedt ook kracht, robuustheid en waterdichtheid, waardoor het een ideale keuze is voor tafels, stoelen, vloeren, muren en zelfs badkamerruimtes.

Universiteit van Utrecht

Samen met de Universiteit van Utrecht creëerde Cooloo deze circulaire lounge. Het interieur is totaal vernieuwd met een combinatie van refurbished meubelen uit de eigen voorraad van de Universiteit, circulaire banken uit de Cooloo collectie en op maat gemaakte raambanken. Een perfect voorbeeld van Cooloo's circulair denken met hoogwaardig hergebruik van bestaande meubels, duurzame en gerecyclede materialen en maatwerk.

Milan Design Week 2021 & 2022

Wij geloven dat mooi, hoogwaardig design en kunst duurzaam tot stand kunnen komen binnen een circulaire economie. Creating a better world by thinking circular! Met onze medewerkers en partners brengen we mensen samen en inspireren we internationale bedrijven en ontwerpers om de cirkel rond te maken. Tijdens Salone del Mobile – Milan Design Week hebben we onze circulaire ontwerpen op verschillende locaties tentoongesteld. Meer lezen?

TU Delft

Voor het nieuwe circulaire TU Delft gebouw ‘Echo’ van UNStudio hebben we oude oranje banken, uit de voorraad van WorkBrands, opgeknapt met een CoolLeather coating gemaakt van oude SECRID portemonnees. Evenals al hun oude collegezaal stoelen met een nieuwe zachte en comfortabele laag. Om het perfect te laten passen in hun nieuwe pand waar in plaats van de beoogde 50%, wel 90% van het meubilair wordt hergebruikt. 

Vibia's lancering tijdens 3daysofdesign

Voor de productlancering van Vibia tijdens het jaarlijkse designevenement in Kopenhagen werkte Cooloo samen met Surface Club om een authentiek interieur te creëren voor een nieuwe verlichtingsproductlijn.

 

Onze uitdaging? Het interieur afstemmen op de kleuren van de lampen. Het bereiken van een samenhangende en harmonieuze uitstraling was essentieel om de elegante en moderne esthetiek van de nieuwe collectie van Vibia te benadrukken. Op maat gemaakte meubelstukken zoals tafels, banken en meer werden allemaal vervaardigd in aangepaste kleuren gecombineerd met gerecyclede materialen.

Forum Groningen

In het nieuwe iconische pand van Groningen vind je op maar liefst 4 verschillende plekken producten van Cooloo. Speelse kleuren en zachte afwerking in de jeugd afdelingen zijn gecombineerd met strakke vormen en neutrale kleur bij het Expoplein en de Forum shop. Het ontwerp door NL Architects en de Munnik-de Jong-Steinhauser viel sinds de opening veelvuldig in de prijzen.

   Fortuna Vlieland

   Voor het duurzame Fortuna Vlieland pand zijn speciale circulaire stoelen gemaakt. Het CLT houten frame houdt middels slechts 8 verbindingspunten de comfortabele CoolCork zitting in positie. Gemakkelijk te repareren of refurbishen, geheel in de stijl van Cooloo’s circulaire visie.

   Quarantainer

   Tijdens de corona uitbraak van 2020 raakte steeds meer ouderen afgezonderd van hun vrienden en familie. Toen Cooloo gevraagd werd om een bijdrage te leveren voor het Quarantainer project werd hier natuurlijk direct gehoor aan gegeven. Voor de containers, die een veilige ontmoetingsplek bij zorginstellingen bieden, werden oude stoelen en tafels refurbished met Econcrete en akoestische panelen en lounge elementen met CoolLeather en CoolCork geleverd.

     Gallery

     nl_NL