Duurzaamheid

Cooloo ontwikkelt en produceert duurzame, esthetische en ecologische oplossingen en producten

Duurzaamheid

Cooloo ontwikkelt en produceert duurzame, esthetische en ecologische oplossingen en producten

Cooloo | Endless Life®

Cooloo ontwikkelt technologieën en produceert duurzame, esthetische en ecologische oplossingen en producten. Oplossingen die flexibel toepasbaar zijn en hoogwaardige designproducten creëren, die geschikt zijn om lang mee te gaan in de circulaire economie. Onze veertig jaar ervaring in de meubelindustrie heeft ons laten zien hoe inefficiënt en vervuilend de huidige meubel, stoffeer en productie industrie is. Deze ervaring, gecombineerd met ons innovatieve en out-of-the-box denken, heeft geresulteerd in baanbrekende, disruptieve concepten die klaar zijn voor de transitie naar een duurzame wereld. Daarbij geloven wij dat hoogwaardige en duurzame repair en refurbishment leiden tot Endless Life® producten.

Rethink
Door middel van samenwerkingen, promotie-evenementen en onze producten willen we de samenleving en de industrie de productieprocessen van producten laten heroverwegen zodat men zich bewust wordt van de fysieke waarde en schaarste van materialen. Door onze krachten te bundelen met grote bedrijven als Forbo, ECCO Leather en DSM laten we zien dat als men anders met productieafval om gaat hoe groot de economische en ecologische voordelen zijn.
Redesign
Bij het anders denken en maken moet je producten anders ontwerpen, met als resultaat de beeldtaal van Cooloo, waar ronde en organische vormen prachtig gecombineerd worden met natuurlijke materialen.
Repair
Elk gebruiksvoorwerp zal verslijten en soms zelfs breken. Gelukkig is het volgens de filosofie van Cooloo eenvoudig om kapotte producten te repareren. De meubels worden gerepareerd en krijgen een nieuwe look zonder dat daarbij afval gecreëerd wordt. Het resultaat is een product dat weer zo goed als nieuw is zonder oude bekleding of stof weg te hoeven gooien. Wil je hier zelf geen tijd of energie aan besteden, lease dan je meubelen bij ons.
Refurbish
Is je fauteuil verouderd, versleten of niet in de mode? Geen probleem, wij kunnen het oude product voorzien van een nieuwe afwerking in een gewenst materiaal of kleur. Je meubelen zien er dan weer als nieuw uit. Zo hoeft een meubelstuk nooit als afval te eindigen. Met de Endless Life® en refurbishment-visie van Cooloo kunnen versleten gestoffeerde design meubelen een tweede leven krijgen door ze op te knappen met een laag leer of kurkafval.
Recycle
Volgens onze filosofie gebruiken we zoveel mogelijk afvalstoffen in onze producten en coatings. Bijvoorbeeld oude wijnkurken, leerafval of schuimresten. Is het product echt aan het einde van zijn bestaan? We kunnen de materialen eenvoudig van elkaar scheiden voor recycling. Het recyclen van onze meubels is echter altijd de laatste stap. Het meubilair is van een dusdanige kwaliteit dat reparatie en refurbishing veel meer waardebehoud geven.
Vorige slide
Volgende slide

Circulariteit

De circulaire economie is de weg van de toekomst. De technologieën en producten van Cooloo zijn zeer geschikt voor de nieuwe economie vanwege het economisch en materiaalefficiënt repareren en refurbishen. In combinatie met de hoogwaardige toepassing van afvalstoffen speelt Cooloo in op veel elementen van de circulaire economie. Cooloo ontwikkelt circulaire businessmodellen zoals product-as-a-service en servicecontracten om de waarde van de 'producten die lang meegaan' te behouden. Cooloo Circular Canopy is een goed voorbeeld van de samenwerkingen die Cooloo nastreeft om de circulaire economie binnen het interieur te bevorderen ontwerp industrie.

Ecological in coatings

De door Cooloo ontwikkelde en toegepaste coatings zijn gemaakt volgens de hoogst mogelijke ecologische- en duurzaamheidsnormen. Materialen op waterbasis die oplosmiddel- en VOC-vrij zijn, vormen de kern van alle innovatieve coatings. Cooloo streeft ernaar om te blijven verbeteren met duurzaamheid en circulariteit voorop. Er is immers nog meer te winnen bij het verbeteren en verduurzamen van productieprocessen in alle bedrijfstakken.

Leerafval gerecycled tot coating
Emotion_H85_side_leather

Lease

 

Cooloo has launched a furniture lease and comfort-as-a-service as part of the Endless Life® vision. Business models that tie in with the circular economy and technological developments. The lease and maintenance programs offer the highest form of flexibility, comfort and give furniture and interior a long life. Contact us for the possibilities or read more on our lease page.

Research

Om kennis te blijven ontwikkelen, valideren en delen werkt Cooloo samen met meerdere kennisinstituten zoals Fontys Hogescholen en Hogeschool van Amsterdam. Met onderzoek naar circulariteit en circulaire businessmodellen zo verwerven we meer kennis en inzichten, waarmee we de circulaire transitie kunnen versnellen.

 

Read the research on circularity index and impact of the Cooloo concept and materials.

CooLoo Material District 2022 RZ0970 - Fotografie Roza Schous

SDG

De SDG's die binnen de Cooloo visie worden aangepakt.

Geen armoede. Dit is zichtbaar in de samenwerking van Cooloo met NGO Solidaridad. Deze organisatie streeft naar een duurzame wereld waarin alles wordt gemaakt en gekocht in solidariteit met mens, milieu en toekomstige generaties. Zij stimuleren verantwoord ondernemen en zorgen ervoor dat mensen met hun werk een goed inkomen kunnen verwerven.

Cooloo draagt bij aan het stoppen van discriminatie (van vrouwen en meisjes). De nationale en internationale productielocaties die i.s.m. Solidaridad ontstaan, zorgen voor werk waarmee zowel mannen als vrouwen zich onafhankelijk in hun bestaansrecht kunnen voorzien.

Cooloo draagt bij aan het bevorderen van aanhoudende, inclusieve, duurzame groei waardoor waardig werk wordt gecreëerd en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ruimte krijgen.

Cooloo draagt bij aan het bevorderen verduurzaming van industrie en innovatie van nieuwe technologieën voor de duurzame transitie waar de wereld voor staat.

Cooloo en zijn samenwerkingen draagt bij aan het bieden van gelijke kansen op de arbeidsmarkt, ongeacht leeftijd, geslacht, beperkingen, etniciteit, geloofsovertuiging of economische status.

Cooloo draagt bij aan een duurzame productie, waarbij grondstoffen, reststromen uit andere industrieën, efficiënter gebruikt worden. De druk op het milieu en de afhankelijkheid van primaire grondstoffen wordt sterk verlaagd. De afvalproductie van meubilair en reststromen wordt aanzienlijk verminderd middels recycling, hergebruik en refurbishment.

Cooloo gaat actief in ontwikkelingslanden zoeken naar mogelijkheden om de regionale bevolking middelen te bieden om circulair meubilair te produceren i.s.m. Solidaridad. Hiervoor is actieve ondersteuning en begeleiding vanuit het consortium m.b.t. financiële middelen, apparatuur en kennis en kunde.

nl_NL