Coatings

Cooloo zet afvalstromen om in hoogwaardige afwerkingen

Coatings

Cooloo zet afvalstromen om in hoogwaardige afwerkingen

Innovatieve Coatings

De ecologische coatings van Cooloo worden in eigen huis ontworpen en ontwikkeld. Cooloo zet afvalstromen om in hoogwaardige afwerkingen voor meubel-, interieur projecten en design toepassingen. Afvalstromen zoals beton, leer, jeans of zelfs versnipperde bankbiljetten worden gebruikt om meubels te stofferen, akoestische oplossingen te ontwikkelen of zelfs complete interieur makeovers te doen. Daarom is Cooloo continu op zoek naar vernieuwende coating mogelijkheden op basis van lokale afvalstromen. Tevens ontwikkelt Cooloo voor industriële klanten resistente coatings met een lange levensduur geschikt voor extreme binnen- en buitenomstandigheden. Tot slot ontwikkelt Cooloo ook coatings voor locaties met een hoge chemische belasting. 

Cooloo's Coatings

Sustainable

De circulaire coatings combineren de principes van de circulaire economie met de vormgevings filosofie en productietechnieken van Cooloo. Coatings gemaakt van consumenten- en industrieel afval toegepast in hoogwaardige interieur- en meubel oplossingen en afwerkingen. Perfect geschikt voor reparatie, renovatie en recycling. Cooloo brengt zo duurzaamheid en high-end design samen in een toekomstbestendig, schaalbaar en bewezen Endless Life® concept.

Alle beschikbare coatings:
Econcrete, SoftConcrete, CoolCork, CoolLeather dark/light, CoolJeans, CoolMarble

Ocean-CC+C-CooLLeather+Cork

Soft

Comfortabel, naadloos en duurzaam. De flexibele coatings van Cooloo bieden een breed scala aan toepassingen en mogelijkheden. Waterdichte meubels voor binnen, buiten of in een spa, kleurrijke afwerking voor akoestische panelen en duurzame afwerkingen voor renovaties. Cooloo is een specialist in het produceren van unieke vormen en het leveren van maatwerk in zachte en flexibele coatings. De flexibele coatings zijn een duurzaam alternatief op stofferen.

   Alle beschikbare coatings:
   Polyurea, CoolLeather dark/light, CoolCork, RealMetalRust, RealMetalCopper, RealMetalCopper, CoolFlex, CoolMarble, SoftConcrete, AestheticAcoustics

    

   Ocean-Emotion_Detail

   Hard

   De harde en robuuste coatings van Cooloo voor binnen en buiten toepassingen. Van keiharde meubels met een lange levensduur tot chemisch bestendige oplossingen die geschikt zijn voor zwaar belaste omgevingen. Door de flexibele toepassing kan elke vorm en maat worden gecoat, voor nieuwe producten of renovatieprojecten. De coatings brengen kleur aan of duurzame afwerkingen gemaakt van afvalmaterialen zoals leer en beton. Afhankelijk van de eisen kunnen de aangeboden oplossingen waterdicht, antibacterieel, esthetisch en/of circulair zijn.

    Alle beschikbare coatings:
    Econcrete, Polyurea full-color, RealMetals (Rust, Gold, Brass, Copper etc.), CoolLeather dark/light

    20210716_102158

    Industrie

    De polyurea coatings van Cooloo zijn uitermate geschikt voor renovatie en waterdichte afwerking van wanden, vloeren, plafonds en daken voor binnen en buiten van elk type gebouw en elk oppervlak. Deze industriële materialen en toepassingen zijn geschikt voor industrie- en woningbouw. Door de korte droogtijden en hechting op bijna elk oppervlak zijn de oplossingen snel en flexibel toepasbaar in zware industriële omgevingen alsmede agro en food. De chemische bestendigheid van de industriële coatings maakt deze zelfs geschikt voor applicatie in omgevingen met zeer hoge chemische belasting zoals in de champignonteelt waar veel ammoniak voorkomt.

      Franchising

      Cooloo streeft naar grootschalige ketensamenwerkingen met internationale ambitie. Over heel de wereld zijn er gigantische lokale afvalstromen en in opkomende economieën is er behoefte aan duurzame producten en oplossingen. Daarom wil CooLoo samenwerken met bedrijven over de wereld om de kennis en technologische innovaties onder licenties beschikbaar te maken. Onderdeel worden van onze missie om producten te maken met een Endless Life®? 

      nl_NL