Cooloo Endless Life® Technologie

Cooloo Endless Life® Technologie

Met jarenlange ervaring in interieurdesign heeft Cooloo de transformatie van deze verspillende industrie ingezet door nieuwe technologieën te introduceren voor het maken van bekleding, afwerkingen en producten. Hierbij worden lokale afvalmaterialen omgevormd tot zichtbare en tastbare oppervlakken, ongeacht de vorm of grootte.

JUST SPRAY! Maar waarom?

Bekleding en stoffering zijn prachtige ambachten met een rijke geschiedenis. Helaas zijn ze complex, veroorzaken ze veel afval en zijn ze verre van duurzaam.

Daarom heeft Cooloo Endless Life® ontwikkeld, een innovatieve technologie die het mogelijk maakt om op ecologische en economische wijze bekleding en afwerkingen te creëren, repareren en renoveren. Deze gepatenteerde technologie zorgt voor een circulaire, efficiënte en snellere manier van produceren.

Vezels

Restvezels kunnen worden opgewaardeerd tot hoogwaardige stoffering en afwerkingen voor harde, zachte en akoestische oppervlakken. De veelvuldig bekroonde ‘Cool series’ is gemaakt van gerecyclede vezels zoals textiel, kurk, leer, olijf en meer.

Mineralen

Voor harde en stevige oppervlakken zijn Cooloo's gerecyclede, mineraal-gebaseerde materialen de circulaire en duurzame oplossing. Deze materialen kunnen op vrijwel elk oppervlak worden toegepast om beton- of steenachtige looks te creëren. Dankzij hun waterdichte, UV-bestendige, licht flexibele en scheuroverbruggende eigenschappen zijn deze materialen zeer veelzijdig en geschikt voor vloeren, trappen, wanden en gevels.

Metalen

Afkomstig uit de metaalindustrie, geeft dit restmateriaal de Cooloo-technologie een glanzende uitstraling. Echt staal, aluminium, mijnstof en andere metalen kunnen met onze applicatietechnologie in elke gewenste vorm of maat worden omgevormd. Het resultaat zijn lichte, metaalachtige objecten en vormen die de kritische metalen die we nodig hebben voor de duurzame transitie, niet uitputten.

 

Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten of als we een nieuw materiaal uit jouw reststroom kunnen ontwikkelen.