fbpx

eCOOLOOgical

Ons doel is om hoge kwaliteit, duurzame meubels te maken met een lange levensduur. Dit begint bij het gebruik van de hoogste kwaliteit materialen die oplosmiddelvrij en CFK vrij zijn om onze ecologische footprint te verkleinen. Dit combineren wij met het hoogwaardig toepassen van afvalmaterialen in onze eindproducten.

De CooLoo filosofie past perfect binnen de Circulaire Economie. Wij omarmen daarom ook de theorie van de 9 R-en, om producten te creëren die passen binnen de circulaire gedachte.

  1. Refuse. Wij ontwikkelen alleen producten en oplossingen waar vraag naar is. Wij geloven niet in lange supply chains en hoge voorraden met risico's op incourantheid. Onze technieken passen perfect in een make to order omgeving.
  2. Reduce. Wij creëren producten en technieken die zo simpel mogelijk en efficiënt zijn. Wij proberen daarbij complexe structuren en samengestelde materialen te verminderen. Efficiënt gebruik maken van materialen is daarin leidend.
  3. Re-use. Als je een CooLoo product bezit, gooi het dan nooit weg! De gebruikte materialen zijn van de hoge kwaliteit en de basis kan bijna een leven lang mee gaan. Onze technieken kunnen tevens gebruikt worden om oude meubels een nieuw leven te geven.
  4. Repair. Waar gewerkt wordt, vallen spaanders. En als je een product gebruikt kan het kapot gaan. Gelukkig is het binnen de CooLoo filosofie gemakkelijk om kapotte producten terug te sturen naar de fabriek. Daar kunnen wij, zonder dat er afval gecreëerd wordt, de meubels repareren en voorzien van een nieuw jasje. Het resultaat is een product dat weer zo goed als nieuw is.
  5. Refurbish. Is je product verouderd, versleten of niet meer in de mode? Geen probleem, we kunnen het oude product voorzien van een nieuwe toplaag in een ander materiaal of nieuw kleurtje. Je meubel ziet er dan weer zo goed als nieuw uit. Op deze manier hoeft een meubel nooit bij het afval te belanden.
  6. Remanufacture. Wij vinden het leuk om niet CooLoo producten een nieuwe look and feel te geven. De meeste oude meubels hebben een degelijke constructieve waarde. In een nieuw jasje kunnen ze waarschijnlijk weer jaren mee.
  7. Repurpose. Zie je een andere toepassing voor onze technieken of producten? Laat het ons weten. Wij passen met plezier oude producten aan voor nieuwe toepassingen.
  8. Recycle. In onze filosofie gebruiken wij zoveel mogelijk afval materialen in onze producten en technieken. Bijvoorbeeld re- of zelfs upcycling van oude wijn kurken, leerafval of schuimresten. Is het product echt aan het einde van zijn latijn? Wij kunnen de materialen simpel van elkaar scheiden t.b.v. recycling.
  9. Recover. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe (afval)materialen en producenten die afval creëren om deze materialen te redden van de verbrandingsoven en een tweede leven te geven in mooie producten.

Binnen het eCooLoogical concept kan elk product met het eCooLoogical stempel teruggestuurd worden voor hergebruik. Wij repareren en spuiten een meubel over of hergebruiken de bestaande materialen en creëren hier nieuwe producten mee**.

In our quest for longevity and sustainability, CooLoo also offers re-finishing of your eCooLoogical product after its’ first life cycle of 7 to 10 years. Instead of throwing it out, re-coat your products to give them that brand-new look and feel. Just contact us and we will be able to accommodate your request**.

If you choose to purchase a CooLoo product embedded in the eCooLoogical program, you can be sure there will be no waste as a result of your purchase. All materials can be re-used to live another day.

* excl. Transport ** prijzen op aanvraag

nl_NL
en_GB nl_NL